Poruke Bošnjacima nakon Abazovićeve posjete Pljevljima: “Selite se Turci”, razbijena stakla na vratima IZ-a

Na jednom od objekata u Pljevljima u Crnoj Gori tokom noći ispisani su grafiti “Selite se Turci” i četiri “S”, dok su stakla na vratima prostorija Islamske zajednice razbijena.

Fotografije na svom Facebook profilu podijelio je Samir ef. Kadribašić, glavni imam Husein-pašine džamije.

– Ovome ludilu se mora stati u kraj – napisao je ef. Kadribašić u objavi.

 

 

On se jučer sastao sa Dritanom Abazovićem, predsjednikom Građanskog pokreta URA, koji je pozvao građane Pljevalja da smanje tenzije i naveo da nema razloga za bilo kakvim konfliktima.

– Nikome nije u interesu da se osjeća poraženo – rekao je jučer Abazović.

Dodao je da svi moraju zajedno iskoračiti i apelovao da građani ne izlaze na ulice i slave.

– Tenzije jesu velike. Tek su završeni izbori, mi jesmo prilično nedemokratska zemlja sa niskim nivoom političke kulture, ovo su porođajne muke demokratije, nadam se da će svaki put, svaka naredna promjena biti lakša i proteći bez većih problema.

Abazoviću se jučer obratio Mešihat Islamske zajednice u Pljevljima navodeći da u tom gradu na sjeveru vlada haos, bezakonje i mržnja prema pripadnicima nacionalnih manjina, piše crnogorska Pobjeda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79