Porušio pet nadgrobnih spomenika

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most uhapsili su muškarca S.M. (65), koji je osumnjičen da je na groblju u selu Bosanski Milanovac porušio pet nadgrobnih spomenika. Kako su nas informisali u MUP-u USK, ovo djelo je prijavljeno prije desetak dana od strane mještana iz pomenutog sela.

“Policiji je prijavljeno kako je nepoznato lice uz pomoć podesnog predmeta oštetilo pet nadgrobnih spomenika. Nakon provedene kriminalističke istrage pripadnici policije su lišili slobode lice S.M. i on je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela povreda mira pokojnika”, rekla je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

U policiji nisu željeli komentarisati motive ovog događaja. Bosanski Milanovac je selo na obroncima Grmeča, udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta i nastanjuju ga isključivo mještani srpske nacionalnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79