Posao promotera: Zaradiš 16KM po danu, pričaš malo, malo stojiš i to je to uzmeš dnevnicu i pališ kući!

Promoterke.

Piše: Dražan Pejaković

Kažu neki lak posao, nije to ništa „dobar dan, danas imamo promociju“… Pričaš malo, malo stojiš i to je to uzmeš dnevnicu i pališ kući!
Novac koji one zarade je „fenomenalan“ svega 16KM po danu (kod većine agencija), obično promocije traju dva dana pa strpaju u džep gutu para od 32KM, dva dana stajanja, ne smiješ otići u toalet (jer ako naiđe kontrola nagrabusila si), pa te kontrolišu sa lažnim kupcima da vide kako se odnosiš prema njima, Viber grupa zvoni „zašto je prodaja slaba“, mnogo dobacivanja i od strane kupaca raznog sadržaja… Troškove goriva snose same, oblače uniformu sumnjive čistoće koju dobiju od agencije koja zastupa klijenta, međutim nije ni to toliko strašno da ne čekaju na isplatu po dva mjeseca, zaredaju tako 16 dana, pa ti sjedni i čekaj pare, ti zoveš, a on kaže „biće“.
Zlo da bude veće, većina djevojaka ne zna ugovore koje potpisuju. Potpišu ugovor o djelu, gdje na ugovorima se obično ne naglasi šta je tačno tvoja obaveza, pa te onda driblaju za sve moguće. Ugovori su fiktivne prirode i time poslodavac iskorištava radnice (dok sebe štiti) i više nego u radnom odnosu jer joj ne uplaćuje doprinose, većina poslodavaca izbjegava prijaviti ugovor o djelu poreskoj upravi pa samim time zakida i državu za tih jadnih 10% koliko po zakonu treba da plaća.
Savjet za sve djevojke „dobro pročitajte šta potpisujete“.

 

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Šta će pomisliti šef ako opet zakasniš na posao?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79