Posao za veliki broj radnika: U avgustu počinje s radom tvornicu za preradu paradajza u Mostaru

Posao za veliki broj radnika: U avgustu počinje s radom tvornicu za preradu paradajza u Mostaru


Tvornica koja će obnoviti poljoprivrednu proizvodnju u Hercegovini dobila je prvi od niza savremenih strojeva za preradu, a početak prerade paradajza najavljen je već za avgust.

U mostarskom naselju Kruševo, uz cestu prema Čitluku, tvornica za preradu paradajza preduzeća Marinada svakodnevno dobiva najnoviju opremu koja će omogućiti preradu industrijskog paradajza. Očekuje se da će se već u avgustu obrađivati paradajz čiji je urod procijenjen na 4000 tona.

Nova oprema ističe se tehnološkim dosezima, kao što je pogon za sušenje koji može osušiti osam tona paradajza u samo četiri sata.

Sva oprema, uključujući pogone i linije, naručena je iz Republike Hrvatske od firmi Sinitech Industries d.o.o. iz Siska i Euclid d.o.o. iz Vinkovaca. Ukupno će biti instalirano sedam pogona i linija.

Jučer je završeno montiranje prvog pogona za sušenje voća, povrća i začinskog bilja, dok se montaža preostalih šest pogona planira do kraja avgusta. Ti pogoni bit će namijenjeni proizvodnji i pakiranju raznih proizvoda poput koncentrata paradajza, sušenog paradajza u maslinovom ulju, pelata, sjeckanog paradajza u limenci te raznih gotovih proizvoda na bazi paradajza i paprike.

Tvornica će također imati kapacitet za proizvodnju džemova, marmelada, ajvara te drugih proizvoda za salate, čime će dodatno obogatiti svoju proizvodnu ponudu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija