Posegnuli za drugim mjerama: Mostarci smeće bacaju pred gradsku vijećnicu

Nakon što ni jučerašnji pregovori između gradskih vlasti i predstavnika građana sjevernog područja Mostara, koji već devet dana u blokadi drže gradsku deponiju na Uborku, nisu urodili plodom, Mostarci su posegnuli za drugim vidom borbe.

Nekoliko kesa sa smećem ostavljeno je u osam sati ispred Gradske vijećnice. Građani ovim buntom upozoravaju na problem nagomilanog smeća u gradu.

– Opet je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom pokazala da je baš briga za građane Mostara. Agonija sa smećem se nastavlja (i ne samo sa smećem). Dosta je više. Dosta mi je da nam skupina nesposobnjakovića uređuju grad. Dosta je da ih mi još za taj nerad plaćamo. Izlazim svakog radnog dana ujutro i smeće nosim pred Gradsku upravu da im na miran način pokažem šta mislim o njihovom radu. Ko želi može da mi se pridruži. Dosta javašluka za moj novac! – stoji u najavi događaja koji je najavljen putem društvene mreže Facebook pod nazivom “Odlaganje smeća pred gradsku upravu u Mostaru”.

Ovo je samo početak, jer kako tvrde, i narednih dana planiraju odlagati smeće pred ovim vratima.

U posljednja 24 sata na više lokacija u Gradu Mostaru gorio je otpad koji se ne odvozi više dana zbog blokade gradske deponije Uborak.

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite HNK, smeće je gorjelo na četiri lokacije u Ulici kralja Tomislava, u Kolodvorskoj ulici te u Ulici kralja Zvonimira, kao i u mostarskim naseljima Bijeli brijeg, Dračevice i Rodoč, piše Faktor.

 

(FOTO) Gorjelo smeće na više lokacija u Mostaru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79