Posjeta iz države koja to nije: U Sarajevu dočekan predsjednik Tatarstana

Smiješno je zvučalo kada je ruski ambasador u BiH nedavno najavio dolazak predsjednika Tatarstana kao mogućnost povezivanja ruskih i ovdašnjih muslimana.

Danas to još smješnije zvuči, jer ozbiljnost ove posjete komotno se može ogledati u činjenici da je kakvog takvog predsjednika primio jedan portparol. Radovan Kovačević koji sebe odmilja zove Rašo, je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i portparol Dodikove stranke SNSD.

Inače, građani Sarajeva koji su sinoć pred početak policijskog sata žurili kućama mogli su svjedočiti nevjerovatnom prizoru, prenosi Patria.

Na ulazu u Sarajevo iz pravca Međunarodnog aerodroma ka unutrašnjosti bio je toliko policijskih vozila s upaljenim rotacijama da ste mogli pomisliti kako nam dolazi predsjednik neke ozbiljne države, a ne predsjednik koji to nije, države koja to nije.

Jer, Rustam Minikanov je formalni predsjednik nefomalne države Tatarstan, u sastavu Rusije.

Tatarstan je zapravo dio Ruske Federacije sa određenim autonomijama poput obrazovanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79