Posjetili smo Konjic: Grad koji je pobijedio mnoge bitke pa će i ovu

Na području općine Konjic živi 34.226 stanovnika, a trenutno je 25 zaraženih. Procentualno to je tek 0,07 posto stanovnika.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Iz Konjica dobre vijesti, svi jučer testirani nalazi na koronavirus su negativni. 3 osobe su se oporavile.

Epidemiološka situacija je kažu nadležni relativno zadovoljavajuća. Situacija je daleko od haotične, panične i dramatične.

Građani se pridržavaju uputa, i nastoje živjeti normalno koliko je to uopće moguće u ovakvim vanrednim okolnostima. Navikavaju se na novonastalu situaciju i nastoje se prilagoditi. Građani odlaze na posao, u trgovine, one koje smo danas zatekli kažu život nije i ne smije stati.

Sa nedostatkom medicinskog kadra, opreme suočavaju se brojni gradovi i općine u našoj zemlji. Tako je i u Konjicu. O tome nam je govorio gost Vijesti u 7 načelnik štaba civilne zaštite Konjic Husein Hodžić.

Pogledajte šta nam je rekao u videu kojeg prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79