Poslije kiše dolazi sunce: Evo kad će se vrijeme u BiH proljepšati

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Ivan-sedlo 7, Livno 8, Bihać i Bugojno 9, Jajce, Sarajevo i Prijedor 10, Gradačac, Bileća, Sokolac i Trebinje 11, Sanski Most, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 12, Brčko, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Bijeljina i Doboj 13, Neum 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 926 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, na planinama sa susnježicom ili snijegom. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, na jugu i sjeveru zemlje od 14 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Poslije podne i krajem dana, postupni prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, na jugu do 17 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stupnjeva prenosi Depo.

 

Pobuna radnika na jugu BiH, niko više neće da radi za 500 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79