Poslije svake vožnje obavezna dezinfekcija vozila: Nema sjedenja pored taksiste osim u jednom slučaju!

Poslije svake vožnje obavezna dezinfekcija vozila: Nema sjedenja pored taksiste osim u jednom slučaju!


Mnoge mjere predostrožnosti protiv koronavirusa su uvedene, a najnovija dolazi od Sekretarijata za javni prijevoz Srbije koji je jučer donio odluku da putnici ne smiju da ulaze, niti izlaze na prednja vrata u gradskom prijevozu. Također je postignut dogovor i sa taksi udruženjima, pa ubuduće putnici neće smjeti da se srede na prednjem sjedištu u taksiju.

Jedna od dogovorenih mjera na sastanku s taksistima jeste da oni više neće primati putnike na prednja vrata, odnosno na prednje sjedište ukoliko nemaju više od tri putnika, već će putnici sjediti pozadi. Na taj način vozači neće biti u direktnom kontaktu sa putnicima – rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je rekao i da ova zabrana sjedenja do vozača u taksiju neće biti usamljena, već će se ubuduće primjenjivati čitav set mjera koje će pomoći i taksistima i putnicima u novonastaloj situaciji.

Također, dobit će uputstva u vezi sa pranjem i provjetravanjem svojih automobila. Taksi udruženja su preuzela obaveze da im obezbjede raspršivače kako bi nekoliko puta dnevno mogli da dezinfikuju vozila. Osim toga, definisali smo tačnu proceduru u slučaju da neki od taksi vozača oseti simptome korona virusa: kome se najprije javlja, na koji način taksi udruženje takav slučaj prijavljuje Gradu Beogradu, kako ti ljudi više ne bi bili u saobraćaju, budući da postaju potencijalni prenosioci virusa – pojasnio je Vesić, piše Blic.

Iz nekoliko taksi udruženja su za “Blic” potvrdili da su dobili dopis Sekretarijata za javni prevoz i da su vozači obavešteni kako treba da postupaju.

– Preneli smo sve informacije koje smo dobili od sekretarijata kolegama. Operateri obaveštavaju putnike da ne sedaju napred do vozača, a vozači treba da dezinfikuju vozilo posle svake vožnje – rekli su iz Žutog taksija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija