Poslijepodne pljuskovi i grmljavina u pojedinim dijelovima zemlje, najviša dnevna do 39 stepeni

 

Danas će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno oblačno. Poslijepodne lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući na istoku, sjeveroistoku i rijeđe u centralnim područjima Bosne.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 39°C.

Kada je ruječ o biometeorološkim prilikama, bit će kao u proteklom periodu, ugodnije tokom prijepodneva. Drugi dio dana proteći će uz porast temperatura i sparno vrijeme, što će uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. Dodatni problem može nastati usljed nestabilnih vremenskih prilika u popodnevnim satima. Učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja. Negativni uticaj sparine djelimično će oslabiti sa noćnim satima, tako da će osjetljive osobe imati manje problema sa snom.

Sutra se u Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će biti umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79