Poslijepodne u dijelovima BiH moguće jače grmljavinsko nevrijeme

U ostatku zemlje padavine uglavom u noći sa nedjelje na ponedjeljak

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan Sedlo 17, Sokolac 18, Bugojno i Srebrenica 19, Sanski Most i Sarajevo 20, Livno 21, Grude, Prijedor, Tuzla i Zvornik 22, Banja Luka, Doboj i Trebinje 23, Bijeljina i Mostar 24, Brčko 25, Bihać, Gradačac i Neum 26 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima naoblačenje u Posavini, Krajini, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme.

U ostatku zemlje padavine uglavom u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Vjetar umjeren zapadni i jugozapadni. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, poslije podne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša se očekuje u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Najviša dnevna temperatura oko 31 stepen prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79