Posljedice udarca flašom: Edita Velić objavila fotografiju modrice

Posljednju sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) obilježio je incident, kada je zastupnica Daliborka Milović iz Liberalne stranke flašom i drugim predmetima gađala predsjedavajuću Skupštine Editu Velić iz Demokratske fronte.

Milović se pozvala na vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora. Nakon toga, nije željela napustiti prostor kod govornice, te je donijela stolicu i sjela. Potom joj se pridružio njen stranački kolega Mirsad Dizdar, koji je dobacivao i prekidao predsjedavajuću Velić. Vidno iznerviran, zastupnik A-SDA Jasmin Haznadar pokušao je odgurati Dizdara od govornice, nakon čega je nastupila gužva.

Velić je nakon sjednice iskazala razočarenje svojih kolega iz Naše stranke i SDP-a, koji su i njoj “fakturisali” odgovornost za incident.

Danas je predsjedavajuća Skupštine BPK na društvenim mrežama podijelila i fotografiju modrice na ruci koju je zadobila tokom incidenta.

– Što bi rekli u Našoj stranci i SDP-u: “Zaslužila!” – napisala je Velić uz fotografiju.

Pogledajte sukob: Prvo su se muškarci počeli naguravati, a onda je Daliborka Milović flašom pogodila Editu Velić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79