Posljednja fotografije preminule trudnice koju je poslala majci i mužu: “Poručila da je veoma loše i da je spasimo”

Meliha Lisak (24), iz Visokog, preminula je u sedmom mjesecu trudnoće na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Njena porodica ogorčena je odnosom koji je posljednjih dana svoga života imala njihova Meliha.

Majka Zikreta Mujdžić je za portal “Avaza” kazala da je njeno dijete ubijeno. Melihin muž Jasmin jučer je ispričao da su je priključili na respirator i da je vrlo brzo preminula.

Također, Zikreta nam je ustupila i posljednju fotografiju svoje kćerke koju je uspjela psolati sa broja pacijenta koji je bio s njom u sobi.

– Poslala je tu fotografiju, htjela nam je poručiti da je veoma loše i da je spasimo – govori kroz plač Zikreta.

Majka Melihe Lisak, trudnice koja je preminula na KCUS-u: Ubili su moje dijete!

Podsjetimo, ranije su za Avaz i Jasmin i Zikreta ispričali da će tužiti KCUS zbog smrti svoje supruge i kćerke.

Iza Melihe je ostalo petogodišnje dijete.

Supružnici Lisak imaju i petogodišnjeg sina Hamzu i žive u mjestu Dobrinje, između Kaknja i Visokog.

– Njoj je pozlilo prije 16 ili 17 dana. Dobila je bolove u stomaku i leđima. Odvukao sam je za Zenicu, nisu je htjeli primiti. Pregledali su je i rekli: “Ti si za kuće, nisi ti za bolnice”. A isti slučaj smo imali i s prvim djetetom. Znate, mi imamo sina od pet godina. Vratili su je kući. Za dva dana stanje joj se pogoršalo. Opet sam je vozio doktoru u Zenicu, radili joj test na koronavirus i bude pozitivan.

A oni je pošalju kući. Znači, kući je šalju pozitivnu, između mene i djeteta da kod kuće preboluje koronu. I dalje je imala bolove u stomaku, u kolicima se kretala, a oni tamo pišu na nalazu da je pokretna i komunikativna, da nije za bolnice – govori nam Jasmin Lisak.

Dodaje da je ležala kod kuće još pet dana, a svaki dan joj je sve gore.

Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina

Zvala me Amela Katica-Mulalić, šefica Klinike za anesteziju KCUS-a

Kaže i kako je automobilom pratio kola Hitne pomoći kojima su prevozili Melihu.

– Dok sam stigao, već su je uvukli tamo. Nisu mi dali da je vidim, ništa. Pitam treba li šta da supruzi donesem, a telefon su joj odmah uzeli. Poslije mi portir govori da nemam potrebe tu biti i dao mi brojeve telefona. Zvali smo onda, jedva je dobili. Lagali su nas i petljali. U utorak poslijepodne nas je zvala Amela Katica-Mulalić, šefica Klinike za anesteziju KCUS-a. Lično me ona zvala, kaže treba lijek od 1.350 maraka da se kupi da bi Meliha “došla sebi”, pluća su joj izgorila.

Prepiska između Melihe i njenog supruga Jasmina

Naglašava kako je zvao, a da su mu govorili da je bolje, da su joj smanjeni parametri, da je komunikativna.

Našao sam glavnu doktoricu na DIP-u koja me slagala da moja žena sama hoda, da sama ide u WC. A ustvari moja žena kateter imala, ležala. Nikad je nisu htjeli dignuti, sve vrijeme je ležala na leđima. Nisu je htjeli dignuti da malo sjedi, da prodiše. Međutim, sve se pomalo otkriva u ponedjeljak kada će moja žena preminuti. Imam poruke, došla je do telefona. Kolega joj neki dao taj telefon, ležao s njom na istom odjelu. Pričali smo, kaže cijelu noć preplakala, a niko joj u sobu nije ušao. Kaže da je osoblje da te Bog sačuva, da je ništa ne paze – kazao je Jasmin.

Otpusno pismo

Dodaje da su tog čovjeka što joj je dao telefon uklonili s tog odjela.

– U 20 sati mojoj ženi je pozlilo, prikopčali je na respirator bez našeg znanja, potpisa. Moja žena je samo 40 minuta bila na respiratoru. I preminula je. I ona i beba. Danas (jučer op.a.) su nam napisali otpusno pismo iz bolnice, a nigdje nema dokumenata iz Zenice i nema naših nalaza što smo radili. Išao sam gore u njihovu direkciju i podnio sam zahtjev da mi se dostave nalazi, sva njena dokumentacija. Čak nam ni knjižicu nisu vratili. Mi imamo dijete od pet godina kod kuće i umjesto… – rekao je Lisak, ali dalje nije mogao izustiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79