Posljednje testiranje: Dvoje pozitivnih na COVID-19, jedan povezan sa Centrom za srce u Tuzli

Potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Oni su među 14 posljednjih testiranih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Faktor iz KCUS-a.

Radi se o zaraženima iz Zenice i Zavidovića. Zaraženi iz Zavidovića bio je pacijent kardiološke bolnice, poznatije kao Centar za srce u Tuzli.

Od sinoć je potvrđeno kako je medicinska sestra koja je radila u Centru za srce pozitivna na koronavirus, da bi potom uslijedila testiranja njenih kontakata te ostalih koji su bili ili mogli biti u vezi sa ovim slučajem.

Do jutros je u UKC-u Tuzla testirano 36 najbližih kontakata medicinske sestre, a njih sedam je bilo pozitivno na koronavirus. U radu na UKC-u Tuzla je veći broj testova vezanih za Centar za srce, a dio rezultat trebao bi biti poznat večeras. U TK je za sada ukupno devet oboljelih, pored medicinske sester i njenih sedam kaontakata, pozitivna je i ženska osoba iz Lukavca, koja se u BiH vratila iz inostranstva.

U Bosni i Hercegovini je do ovog momenta COVID-19 registriran u 264 slučaja. Taj broj uključuje sve do sada testirane, gdje je rezultat bio pozitivan, uključujući i broj izliječenih, kao i preminulih.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79