Posljednji ispraćaj mladog vozača kamiona

Kamil Murawski, mladi vozač kamiona iz Grudziądza, preminuo je u januaru 2021. godine.

Prijatelji ga pamte kao onoga koji se nije bojao izazova. Svojim kamionom, svojom voljenom Skanijom, mogao je voziti čak i tamo gdje drugi nisu mogli. Nesebično je pomagao . Bio je human, između ostalih sudjelovanje u prikupljanju sredstava za bolesnog dječaka. Na akciju je, naravno, došao svojim velikim kamionom.

U subotu, 30.1.2021., sprovod mladog vozača obavio se ujutro. Osim obitelji i prijatelja, na ceremoniji su sudjelovali i njegove kolege iz branše. Organizirali su svečanu vožnju – kolonu kamiona ulicama Grudziądza – do mjesta njegove posljednje postaje. Od Kamila se opraštaju lijepim riječima: “Ideš tamo, tamo gore, na plave autoceste” .

Pogledajte fotografije i video iz ove kolone kamiona u Grudziądzu:

Rodbina Kamila Murawskog također organizira kampanju pomoći. Na portalu Zrzutka.pl pokrenuli su prikupljanje sredstava kako bi spasili Kamilov voljeni kamion, Scania. Donedavno je i sam govorio: “Ako ga vratim, radije bih ga spalio”. Osnivači zbirke nadaju se da će prikupiti 150 000 PLN . Za sada je na računu manje od 6000. PLN. pokrenuli su prikupljanje sredstava kako bi spasili Kamilov voljeni kamion, Scaniu. Donedavno je i sam govorio: “Ako ne vratim kredit, radije bih se ubio nego gledao kako Scanica odlazi od mene”. Osnivači akcije nadaju se da će prikupiti 150 000 PLN . Za sada je na računu manje od 6000. PLN prenosi Kam-Bus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79