Postavljen sistem videonadzora u Žepču: Povećana sigurnost građana

Sistem videonadzora pokriva osam vitalnih lokacija u centru grada Žepče, uključujući zgradu Policijske uprave, raskrižje kod Ferhat-pašine/čaršijske džamije, te ulice Stjepana Radića i Stjepana Tomaševića.

Također, kamere su postavljene na semaforu u Žepču, skretanju za poslovnu zonu, dijelu poslovne zone Polja, odvajanju za Radovlje, ulazu u grad ispod pasarele te ulazu u Poslovnu zonu XP.

Ovaj sistem obuhvata i glavne ceste koje povezuju Žepče s okolnim gradovima i općinama.

Kamere visoke rezolucije omogućuju neprekidan 24-satni nadzor, što značajno podiže sigurnost građana i javne imovine.

Osim što olakšava identifikaciju sumnjivih vozila i osoba, sistem pomaže i u bržem otkrivanju kriminalnih aktivnosti. Posebno se ističe njegova funkcija u zaštiti privatne imovine, uključujući identifikaciju vozila u slučaju krađe.

Načelnik općine Žepče, Mato Zovko, izjavio je kako je postavljanje sistema videonadzora ključan korak ka stvaranju sigurnijeg okruženja za sve građane.

Očekuje se da će ovaj projekt omogućiti bržu reakciju na potencijalne prijetnje te aktivno doprinijeti prevenciji kriminala u suradnji s lokalnom policijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79