Postavljena nova dva radara u Konjicu

Sigurnosna situacija u saobraćaju u Konjicu je zadovoljavajuća, a kako bi dodatno pozvali na oprez, postavljena su dva nova radara.

Nedavno su postavljeni radari i to na magistralnom putu M17 u mjestu Čelebići blizu osnovne škole u ulici Kolonija. Sama pojava radara utjecala je na to da vozači voze sporije, a kazne su velike za prekoračenje brzine, prenosi Bljesak.info.

Kroz Koloniju je ograničenje 50 km/h i prema mišljenju Safeta Nuhića, pomoćnika zapovjednika Policijske stanice za sigurnost prometa, to je izuzetno veliko.

“Brzina kretanja kroz Koloniju treba biti ograničena na 40 km/h i to od motela Konjic do Trešaničkog mosta”, rekao je Nuhić u emisiji Radija Konjic.

Postavljanje radara pratile su i određene poteškoće.

“U Čelebićima nije bilo poteškoća, jer napojna struja ide sa stuba, dok je za radar u Koloniji trebalo pribaviti određene dozvole za dovod struje od nadležnih općinskih tijela”, kaže Nuhić.

On je dao i procjenu sigurnosti u prometu. Nuhić je između ostalog kazao, da je situacija ove godine povoljnija, jer u prvom kvartalu nema smrtno stradalih osoba, broj povrijeđenih je na prošlogodišnjem nivou, a u porastu je broj saobraćajnih nesreća s manjom materijalnom štetom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79