Pošto se Dodik bavi time ko gdje može šetati, da javim da ću uskoro doći u Banju Luku

Državni parlamentarac Saša Magazinović (SDP) poručio je na društvenim mrežama da podržava zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnosti u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine.

– Ovaj zahtjev je izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja. Ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je posebna tema – rekao je Magazinović.

“Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći”, rekao je Dodik za Srnu, podsjetio je Magazinović.

– Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banju Luku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli.

Ako Bećirović misli da može nešto zaštititi, neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79