“Postoje indicije da je za likvidaciju pripadnika FUP-a odgovoran Edin Gačić”

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je za Radiosarajevo.ba da postoje indicije da je za smrt pripadnika Federalne uprave policije, čije tijelo je večeras pronađeno u Suhodolu kod Tarčina, odgovoran Edin Gačić.

Riječ je, podsjetimo, osumnjičenom za ubistvo Suada Sultanovića kod Konjica, a koji je ranije osuđivan za ubistvo saborca i majke, te je nedavno pušten sa dugogodišnje robije.

Međutim, ministar Čampara je vrlo jasno naglasio da se radi o indicijama koje tek treba potvrditi široka istraga koja je u toku, piše Radiosarajevo.

Isto tako, očekuje se službena potvrda da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu ubistvo na što, također, upućuju sve indicije.

“Mogu reći da je tužilac izašao na teren. Vrši se uviđaj zajedničkih ekipa Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo. Naša specijalna jedinica je već na terenu, kao i Jedinica za podršku. Oni pregledaju teren. Noć je i malo su otežani uslovi. MUP KS je isto tako poduzeo sve aktivnosti… Od forenzike, svi ljudi su dignuti i nalaze se na terenu. To je ono što u ovom momentu možemo reći”, kazao je za Radiosarajevo.ba ministar Čampara, koji je cijele večeri i sam na terenu.

Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina oko 18.20 sati pronađeno je tijelo policajca FUP-a koji je radio na osiguranju zgrade FMUP.

Gačić prišao nani u kuću i rekao joj da je neće likvidirati?

Identitet policajca je poznat. Navodno je riječ o policajcu s područja Hadžića.

(FOTO) Kao da je sve predvidio, javnost u šoku: Posljednja objava likvidiranog policajca na Facebooku vrlo je tragična…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79