Postresna sudbina Zorana čije je tijelo nađeno u stanu PUNOM SMEĆA

Komšije Zorana M. (59), čije je tijelo pronađeno u stanu zatrpanom smećem, kažu da je nesrećni čovjek bio miran, ali da nije bio sposoban da brine o sebi.

Tvrde da su njegov slučaj mnogo puta prijavljivali nadležnima, ali da niko nije reagovao.

Zoranovo tijelo pronađeno je u njegovom stanu u Ulici 29. novembra, u centru Vranja, nakon što su komšije prijavile da se već nekoliko dana u zgradi osjeća nesnosan smrad, ali i da svog komšiju nisu vidjeli nekoliko dana.

– Stalno smo ga viđali na ulici, međutim poslednjih desetak dana niko ga nije vidio. Smrad je strašno počeo da se osjeća, cijela zgrada je smrdila – navela je jedna od komšinica.

Na lice mjesta izašle su ekipe vatrogasaca, policije, komunalne milice, ali i radnici Javnog komunalnog preduzeća Komrad, koji su raščišćavali otpad u pokušaju da dođu do Zoranovog tijela, piše Blic.

– Kada je došla policija smeće je bilo naslagano skroz do vrata. Nije moglo uopšte da se uđe. To je bilo strašno. Komšije su nekoliko puta posljednjih godina prijavljivale njegov slučaj, međutim niko nije reagovao – rekla je jedna od prvih komšinica preminulog muškarca.

Još uvijek nije poznato kako je Zoran preminuo, a okolnosti njegove smrti trebali bi da utvrdi istraga.
Sakupljao đubre godinama

Inače, kako navode komšije, Zoran M. je godinama taložio đubre i smeće u svom stanu. Pretpostavlja se da se hranio ostacima koje je nalazio po obližnjim kontejnerima. Kako priča komšinica, dešavalo se da u cijeloj zgradi bude smeća.

– Ostaci smeća su često ostajali po stepenicama. Đubre iz njegovog stana vidjelo se čak sa ulice koliko ga je bilo. Živio je u stanu od 35 kvadrata koji je bio prenatrpan svim i svačim. Niko ga nije posjećivao, mada on nikog nije ni primao – dodala je komšinica.

Prema fotografijama koje su ranije zabilježile komšije Zorana M., on je u svoj stan ulazio tako što je podizao vrata i provlačio se kroz gomilu smeća.

Nije mogao da brine o sebi, ali bio je miran

Dok mu je majka bila živa, brinula je o njemu i lijepo su živjeli, međutim nakon njegova smrti on nije mogao sam da se brine o sebi.

– Njegova majka je uvijek bila čista i uredna, ali on jednostavno nije mogao da se brine o sebi. Međutim, nikada nikoga nije dirao bio je veoma miran, primao je penziju koja je ostala od oca i od toga živio – pričaju komšije.

Komšije su često pokušavale da ga posavjetuju da to ne radi, međutim Zoran ih nije slušao.

– Imali smo veliki problem sa đubretom koje je on konstantno donosio u svoj stan, pola toga je ostavljao po stepenicama. Izbacivao je veoma često i izmet kroz prozor, stalno se osjećao smrad – naveo je komšija koji je dodao je zbog smrada i fekalija od preminulog komšije nije mogao godinama unazad da živi normalno u svom stanu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79