Postrojavanje na Manjači: Vježba Oružanih snaga BiH po NATO konceptu

Postrojavanjem i smotrom Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH u kasarni “Mika Bosnić” na Manjači, danas je počela četvorodnevna vježba u kojoj učestvuje više od 1.000 vojnika s ciljem ocjenjivanja po NATO konceptu operativnih sposobnosti.

Riječ je o “SEL dva” ocjenjivanju, čiji je cilj da izvrši provjeru i ocjenu operativne sposobnosti deklarisane jedinice, odnosno da se u realnom vremenu izvrši uvježbavanje tehnike i procedura koje se odnose na eventuelno učešće u međunarodnim operacijama podrške miru i izgradnju borbene spremnosti Oružanih snaga BiH sa NATO standardima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Smotru je izvršio komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general-major Radovan Ilić, a prisustvovali su zamjenik komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH za operacije brigadir Mirzet Lubenović i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki, koji je ujedno i direktor vježbe.

Raport general-majoru Iliću o spremnosti jedinice za ocjenjivanje predao je major Enis Herić, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Tokom vježbe poštuju se sve epidemiološke i higijenske mjere koje su propisale nadležne institucije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79