Potpredsjednici SDP-a: Pozivamo SDA da isključi Novalića, a on da podnese ostavku na funkciju premijera

Nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv premijera FBiH Fadila Novalića i ostalih u predmetu “Respiratori”, potpredsjednici SDP-a Zukan Helez i Vojin Mijatović pozvali su na odgovornost SDA.

“Pozivamo Bakira Izetbegovića i rukovodstvo SDA da, po ugledu na SDP, isključe iz stranke Fadila Novalića zbog podignute optužnice u predmetu ‘Respiratori'”, navodi se na početku.

Pozvali su i Fadila Novalića da odmah podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade Federacije BiH, a Bakira Izetbegovića da hitno podnese ostavku na mjesto predsjednika SDA i povuče se iz političkog života.

“Ne veje snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže trag”, navodi se u poruci koju potpisuju Helez i Mijatović.

Ova prozivka stiže nakon višednevnih napada SDA na SDP poslije izbornih malverzacija u Srebrenici gdje su trojica SDP-ovaca optužena da su “sređivala” glasove za zajedničkog kandidata srpskih stranaka Mladena Grujićića nauštrb kandidata probosanskih snaga Alije Tabakovića.

Nakon što je SIPA uhapsila Begu Bektića, Envera Hamzića i Muamera Sandžića SDP je raspustio lokalni odbor, a potpredsjednik SDP-a Saša Magazinović je podnio ostavku na tu poziciju. Iz SDP-a su se izvinili građanima poručivši da nisu imali informacije šta rade njihovi članovi u Srebrenici, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79