Potpredsjednik SDP-a BiH: “Oktobar je mesec odluke i mesec istine za sve nas”

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, poručio je da je Pokret za državu ključ vlasti u bh. entitetu Republika Srpska na predstojećim izborima.

Njegov status prenosimo u cjelosti bez “preovđenja” odnosno ijekavizacije statusa.

“Ostalo je još osam meseci do opštih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu Republika Srpska.

Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napad na Ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora.

Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz Republike Srpske u Predsedništvo BiH, ali i ko će biti i predsednik Republike Srpske.

Nedjelje ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi.

Takođe, BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosansko hercegovačkih stranaka.

Dakle oktobar je mesec odluke i mesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu Republika Srpska!”, zaključio je Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79