Potraga u Srbiji: Misteriozno nestala cijela porodica

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Aleksincu intenzivno tragaju za tročlanom porodicom iz Aleksinca, Goranom Đokićem (57), njegovom suprugom Gordanom (56) i kćerkom Lidijom (25) čiji je nestanak prijavljen jučer, saopćila je Policijska uprava u Nišu u srijedu.

Ova porodica je posljednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, općina Aleksinac, odakle su se svojim automobilom “Volkswagen Passat” crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028-AI uputili ka Aleksincu, navodi se u saopćenju.

Nova.rs piše da je Goran sa porodicom bio i kod njegove majke na ručku u selu Moravac odakle su otišli oko ponoći.

U ponedjeljak je njegova majka zvala na kućni telefon, ali niko se nije javljao.

– Kada sam došla s posla, zvala sam na mobitel, niko se nije javljao ni u radnji. Moja kćerka je otišla u Aleksinac, ništa nije saznala pa smo popodne nestanak prijavili policiji. Stan im je zaključan, nemamo nikakvu predstavu šta je sa njima. Nisu spominjali da će ići na ljetovanje. Telefon je lociran 26. septembra posljednji put na Viberu i to je to. Nikada se ranije nije dešavalo ništa slično, uvijek bi se javljali – ispričala je Verica Đokić, supruga Gordanovog brata.

Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici, obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79