Potraga u Stocu: Ni danas nije pronađeno tijelo Marka Vukića (20)

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su nastavili potragu za tijelom Marka Vukića (20) u Stocu.

Kako su naveli iz FUCZ-a, danas na utvrđenim lokacijama u koritu rijeke Bregave, djeluju i njihovi ronioci, kao i članovi Ronilačkog kluba Mostar. Također, u potrazi osim njih i policije, učestvuju i pripadnici CZ Stolac, DVD Stolac i volonteri.

“Jedan tim FUCZ sastavljen od pripadnika federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva raft čamca nastavlja pretragu korita rijeke Bregave u dužini od pet kilometara nizvodno od mjesta nesreće, dok će ronioci FUCZ koji su dio federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi zajedno sa ronilačkim klubovima iz Mostara, čiji su se članovi uključili u današnju potragu, djelovati na utvrđenim lokacijama”, naveli su iz FUCZ-a.

Također, nastavljena je i pretraga rastinja uz obale i nakupina u rijeci nizvodno od mjesta nesreće.

Podsjetimo, tijelo Filipa Stankovića (20) izvučeno je u utorak iz vozila Jeep Compass, koje je pronađeno u Bregavi, na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Nesretni Stanković i Vukić su u nedjelju navečer bili u jednom kafiću u Stocu, gdje im je S.P. dao ključeve od Jeepa da odu u Vidovo polje. Nažalost, pod još neutvrđenim okolnostima, oni su vozilom sletjeli u Bregavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79