Potraga za dječakom (6) iz Begovog Hana nastavlja se danas duž rijeke Bosne

Danas se nastavlja potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča.

Podsjećamo, naselju Begov Han kod Žepča jučer oko 12 sati, dječak Ibrahim Mešeljević je, vozeći bicikl, upao u nabujali potok Mračaj. Niko ne želi povjerovati da je dječaka voda odnijela u rijeku Bosnu, ali uprkos tome pretraga će se ipak vršiti čamcima nizvodno prema Žepču duž Bosne.

Kako smo ranije objavili, dječakova majka je odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice. Voda je bila prejaka te nije uspjela u svojim namjerama.

Admir Bajraktarević, načelnik GSS-a Zavidovići, za Hayat.ba je kazao kako se potraga nastavlja  danas.

– Potraga se nastavlja i danas kada ćemo i uz pomoć čamaca pretraživati teren. Nastavak potrage pozdrazumjeva „češljanje“ duž cijele obale, priobalna područja… Nadam se da će opasti vodostaj što će nam puno pomoći u pretragi. Pripadnici GSS-a Zavidovići sa svojim kolegama iz Žepča, Civilnom zaštitom, policijom, vatrogascima, ali i mještanima koji su se uključili u potragu za dječakom, dali su sve od sebe da ga pronađemo. No, zaista je voda prevelika i jaka što itekako otežava pretragu – kazao je Bajraktarević za Hayat.ba.

 

Amidža nestalog dječaka očajan: Sve smo pretražili, bez rezultata, brat i snaha su završili na psihijatriji, kako ne bi…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79