Potraga za vozačem koji je Golfom sletio u Drinu bit će nastavljena sutra

Drago Ristić, šef odsjeka Civilne zaštite u Bijeljini kaže da su pripadnici Civilne zaštite večeras čamcem bezuspješno pokušavali da pronađu vozača Golfa koji je automobilom sletio u Drinu.

– Uprkos riziku kojem su naši ljudi bili izloženi, jer je Drina brza, opasna i nepredvidiva, kako danju, još više noću, nije uspjela potraga za vozačem. Riječna matica ga je, vjerovatno, odnijela daleko od mjesta gdje je automobil sletio u korito Drine. Potraga će biti nastavljena i sutra – kaže Ristić.

Podsjećamo da je Golf sletio danas u Drinu kod Bijeljine, a sudbina vozača još je neizvjesna.Prema riječima očevidaca, u jednom trenutku uspio je da se izvuče iz automobila, da bi nakon toga ponovo nestao u vodi.

Policajci su danas pokušavali čamcima pretražiti korito Drine, ali nisu ga nisu uspjeli pronaći. U međuvremenu je o ovom događaju obaviještena i Civilna zaštita, te se očekuje da će se i pripadnici Civilne zaštite uključiti u potragu za vozačem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79