Potres kod Zadra magnitude 4,7, osjetio se od Zagreba do Bihaća

Srednju Dalmaciju zatresao je potres magnitude 4,7.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 16 kilometara sjeverozapadno od Posedarja, mjesta kod Zadra, javlja EMSC.

Još uvijek nema nikakvih izvještaja o mogućim štetama.

Potres se osjetio u velikom dijelu Dalmacije. Čitatelji nam javljaju da su ga osjetili u centru Zadra, ali i u okolnim mjestima (Petrčane, Vir, Benkovac, otok Ugljan). Potres se, javljaju nam čitatelji, osjetio i u Splitu, na otocima Pagu, Visu Prviću i Ižu, pa čak i u Bihaću i Velikoj Kladuši u BiH. Javilo nam se i više čitatelja iz Zagreba koji su osjetili potres.

EMSC-u su se javili ljudi iz Gospića, Svetog Roka, Biograda na moru, Knina, Solina, Omiša, pa čak i Karlovca, svi kaže da su ga osjetili, prenosi Index.

“Ludo je treslo i trajalo je dosta dugo. Svi smo se usrali”, javila nam je čitateljica iz Zadra.

“Nakon nedjeljnog ručka sam odmarala. Probudilo me snažno vibriranje kreveta, sve je u stanu lupalo, trajalo je dosta dugo, već sam počela bježati pod strop i odjednom je stalo. Jako sam se uplašila! Ne ponovilo se”, napisala nam je još jedna čitateljica iz Zadra.

“Kao da nam je netko gurnuo kuću”

“U Biogradu se osjetio najprije manji udar i zatim jaki, dosta je treslo”, javio nam je čitatelj.

“U 14,15 minuta osjetio se i na području Zaton/Nin snažan potres. Treslo je cca 4-5 sekundi. Intenzitet je bio dosta jak. Škripa stvari, njihanje lustera i jako podrhtavanje”, napisao nam je čitatelj iz okolice Zadra.

“Prvo smo nekoliko sekundi pomislili da grmi i nakon toga se odjednom zatreslo kao da je netko “gurnuo” našu kuću”, napisao nam je čitatelj iz Polača kod Biograda.

“Kuća na rivi je pošteno zadrhtala”

“Mi smo 2 kilometra od Masleničkog mosta na ribama i bome smo ga dobrano osjetili. Kako je tišina i bonaca, čulo se od onog neugodnog huka do finog podrhtavanja pod nogama. Kuća na rivi je pošteno zadrhtala”, napisala nam je čitateljica.

“Osjetio se lagano u Šibeniku. Dugo je trajalo. Izašli smo iz kuće”, napisao nam je čitatelj iz Šibenika.

Javilo nam se i više čitatelja iz Novog Zagreba koji kažu da su osjetili potres.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79