Potresan video iz Tešnja: Mladić preskočio ogradu i snimio katastrofalno stanje u azilu za životinje

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirijući video snimak iz tešanjskog azila za zaštitu životinja. Kako je objavila djevojka Fatima Lugonjić ona je sa mladićem Edibom Travančićem preskočila ogradu azila kako bi pronašla svog psa međutim snimila je katastrofalno stanje.

Njenu priču donosimo u cijelosti.

Dana 17.08.2023.g sam otisla u azil za pse u Logobarama opcina Tešanj. Želim napomenuti i da sam dvije sedmice ranije dolazila više puta sa bratom u namjeri da udomimo jednog ali radnik iako je bio u krugu azila nije htio izaći i otvoriti kapiju. Da se vratim na priču, dakle četvrtak ne puštaju me u azil da vidim da li je moj pas tu, a uposlenica koju sam prethodno zvala je rekla da su posjete moguće. Moj brat preskače ogradu (snimali smo i taj čin i hvala dragom Bogu sto se tako odvilo).Nakon što je ušao zatekao je horor.

Nisu nam dozvolili da uđemo kada sam tražio da vidim da li je nas pas tu nakon čega samo Edib Travancic i ja preskocili ogradu, nismo nasli svog psa ali smo nasli nesto sto se skriva od javnosti nesto užasno i nehumano sve smo snimili te pozvali policiju.

Ono što se dešava u azilu za pse Tesanj nije humano, psi mrtvi leže po 3/4 i 7 dana jedu jedni druge te se tako bore za opstanak. Ovaj snimak je samo dio užasa koji se dešava u azilu za pse. Također u blizini azila se nalazi jama gdje bacaju mrtve pse čak ih i ne zakopavaju. Uzaš i sramotaaa!!!!!!!! 😡😡😡

Psi umiru od gladi, po 5/6 ih leži mrtvo, ucrvano čak se dečava da psi jedu jedni druge. Jedna uposlenica krivi drugog radnika. Drugi radnik kaže da je zadužen za teren i da ona samo drži ključ od sobe gdje je hrana zaključana. Dokle vise ?! Ovo se desilo prije 6 mjeseci, došli su novi upravnicu u stanje se smirilo njihove objave na fb stranici su to govorile. A evo vam prava slika svega. Još veća sramota je preuzeti odgovornost i nadu uliti ljudima a prije svega tim psima da će nesto biti bolje. Sram bilo svaku osobu koja je odgovorna za ovo, a i one koji žele da se to ne širi dalje.

Oglasili su se i iz Azial za pse Tešanj

Prijatelji životinja obraćamo se za pomoć i podršku povodom nemilog događaja koji se dogodio nedavno u našem azilu dana 17.08.2023!

Naime, pored svih napora i borbi u našoj humanoj ideji da životinje držimo dalje od napuštenosti i gole ulice došli smo do momenta gdje moramo sami da se branimo, kako mi tako i sam Azil! Unazad mjesec dana shvatamo da je Azil više puta obijan u toku noći,a onda je kulminiralo agresivnim činom ,čiji je cilj uništenje naše ideje ,i najtužnije je što su životinje žrtvovane na tom putu !

Da se radi o vjerovatno ozbiljno psihički poremećenoj osobi koja snima rezultat svog nedjela i kao takav emituje u javnosti CILJ JE VIŠE NEGO JASAN!

Zato Udruženje će dati sve od sebe da se dokaže supstanca kojim su tretirane životinje,da bi izazvale agresivnost, dati na uvid službama sigurnosne kamere a VI DRAGI PRIJATELJI pomozite da istrajemo u ovoj nepravdi koja nas je zadesila!

Oglasio se i lokalni novinar koji je otkrio ko stoji iza azila.

Bruji čaršija o stanju u Azil za pse Tešanj, gdje psi jedu jedu jedni druge.
Drvlje i kamenje se baca na mladu veterinarku koja napominjemo VOLONTIRA, dakle besplatno radi u tom istom azilu.

Niko se od vas ne pita tko stoji iza tog azila, tko me je dat’ na upravljanje taj azil? Eh pa dragi naši tim azilom upravlja Udruženje mladih ForTe – Tešanj na čijem čelu je nekadašnja zastupnica u federalnom parlamentu Emina Brka.

Udruženje je to koje iz općinskog budžeta dobija značajna sredstva za upravljanje tim azilom, udruženje je i Emina Brka su odgovorni za stanje u tom azilu i sve što u njemu nedostaje, a ne mlada veterinarka koja u tom azilu volontira..

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79