Potresna ispovijest majke: “On će igrati igrice, družiti se, a moje dijete trune u zemlji”

Vesna Petković, majka Jovane Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana, tragično nastradale 21. novembra u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je, vozeći pijan i prošavši na crveno svjetlo izazvao Mladen Gigić (20) iz Niša, smatra skandaloznom odluku Višeg suda u Nišu.

Ovom odlukom optuženi je pušten da se u daljem toku postupka brani iz kućnog pritvora.

– Na osnovu odluke suda u Nišu da Mladenu Gigiću koji je optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je natsradala moja Jovana, dodijeli kućni pritvor sa nanogicom, mogu da izjavim da je skandalozna. On će sjedeti kući, uživati u svemu, igrati igrice, družiti se sa društvom i sve ostalo, dok će moje dijete trunuti u zemlji. Pa ne mogu da se ne zapitam da li bi gospoda, ne daj Bože, opet kažem ne daj Bože, ubici svoje djece dodijelili istu kaznu. Kao razlog za njegovo puštanje u kućni pritvor navodi se zakasnila adoslecentska psihička nezrelost, pa se ja pitam ko je njemu dao dozvolu da vozi ukoliko je on psihički nezreo – zapitala se Vesna u emotivnoj video poruci.

Ona je izrazila negodovanje dužinom postupka koji se vodi protiv Gigića, jer ni poslije deset mjeseci nema presude, dok je suđenje za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pješak na Bulevaru Medijana već završeno iako se nesreća desila mjesec dana kasnije.

– On se nije pojavio na prošlom suđenju, policija ga nije sprovela, na jučerašnjem suđenju dobio je kućni pritvor a na sljedećm suđenju će možda biti bolestan, pa se opet neće pojaviti, tako će on jedan dobar dio svoje kazne odležati kući. To vrijeme provedeno kuću mu se računa u kaznu. Prošlo je skoro 10 mjeseci od kada se desila nesreća, on još nije osuđen. Koliko znam slučaj malog Andreja se desio poslije Jovane mjesec dana i već je završen, pa se ja pitam šta se toliko čeka, zbog čega se presuda još uvijek ne donosi, šta se rasteže. Postoje snimci kamera, iz pouzdanih izvora smo saznali da ima snimak koji je zabilježio saobraćajnu nesreću, zatim postoje svjedoci koji su izjavili da dečko uopšte nije ukazao prvu pomoć mom djetetu nego je pozvao svoju majku. Znači njegova majka je stigla prije Hitne pomoći. Ja ne znam šta tu više nije jasno, šta se ovoliko rasteže i odugovlači. Zbog čega ne može da se on još uvijek osudi – rekla je majka nastradale Jovane.

Vesna je naglasila da “uopšte ne zna kakav će da bude ishod suđenja” i kakvu će kaznu dobiti optuženi i najavila da će porodica organizovati proteste.

– Nećemo ostati pri ovome, organizovaćemo prostest. Danas je moje dijete Jovana, a sutra možda Vaše dijete – rekla je Vesna Petković.

Kako je Blic pisao, odlukom Višeg suda 7.septembra Gigiću (20) je pritvor zamijenjen kućnim pritvorom. Nesreća je desila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune, a teško povrijeđena Jovana je preminula poslije 10 dana od zadobijenih povreda.

Gigić se tereti da je vozio sa 1,38 promila alkohola u krvi i da je na raskrsnici prošao na crveno svjetlo, čime je počinio teško djelo protov bezbjednosti javnog saobraćaja.

Video pogledajte ovdje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79