Potresna ispovijest mlade majke koja je imala obračun sa medicinskim tehničarem: “Prema mom djetetu se ponašao kao prema keru”

25-godišnja majka dvoje malih beba iz Krajine ispričala nam je svoju neugodnu situaciju koju je doživjela u bihaćkoj Hitnoj pomoći.

Njena beba imala je problem sa krpeljom.

 

“Danas 18.3.2023. godine bila u jutarnjoj smjeni u Hitnoj pomoći Bihać sa svojom bebom od godinu i dva mjeseca i sa svojom mamom gdje smo imale okršaj sa jednim “rundovom” medicinskim tehničarem. Visok proćelav, ne znam mu ime. I to zato što se prema mom djetetu ponašao kao prema keru”

“To mogu imati trajne posljedice jer mi je dosta više njihovog izigravanja “bogova”, dosta mi je to da ljudi ne rade svoj posao, da narod ispašta, da se u nekim slučajevima dešavaju stvarno loše stvari, fuj gadi mi se to!”

“Ja sam medicinski radnik, radila sam toj profesiji sa ljudima 6 godina i nikada se niko nije žalio na mene, na moje znanje kao i na moj ljubaznost. Kada radiš sa ljudima ti ne radiš sa predmetima. Ti moraš imati ljudskost, moraš imati strpljenja.

 

“Uglavnom, mi smo otišle u Hitnu pomoć kada smo primjetili da moja beba ima krpelja na licu. Prošle godine mi se desila ista stvar sa mojom drugogm bebom, gdje smo je odveli doktoru gdje ju je fino pogledao, našpricao sa nekom tekučinom te je onda to stajalo par minuta i on je fino precizno sa naočalama izvadio krpelja da ne bi slučajno ostala glava krpelja u bebi jer je to jako opasno.

Da se vratimo na današnji dan. Došli smo u Hitnu, i apsolutno nije bilo nikoga. Objasnili smo im u čemu je problem. Moja mama je ušla s mnom jer znate da ja ne vidim dobro, pogotovo u mračnim prostorijama.  Sjeli smo na taj krevet gdje je došao taj rundov, i vidio je krpelja.

Uzeo je maramicu i pokušao je krpelja da otrgne sa tom maramicom. Upitali smo ga, šta to radite, to se ne radi tako, može ostati glava. Visokim tonom nam je odgovorio a je on izvadio 1.000 krpelja, da ga mi nećemo učiti kako se to radi. Ja pogledam, još uvijek djetetu stoji krpelj na glavi. I mi tu poludimo.

On se tu kofrči, šta vi tu hoćete, meni se ovdje svako s*re po glavi?!

Kada je došla druga doktorica, ja sam počela da histerišem i da plačem jer kada je vaše dijete u pitanju naravno da ćete poluditi. Ja sam stabilna osoba ali nisam to očekivala.

Oni su uhodani da zataškavaju stvari. Medicinski Rambo je sve vrijeme govorio da to nije krpelj nego da je slina. A vidjela sam da pincetom vadi krpelja.

Cijelu ispovijest pogledajte ovdje

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79