Potresna ispovijest oca djevojčice koju je udario autobus: “Ležala je nepomično…”

Dok sam joj prilazio, ona je nepomično ležala, nisam znao šta joj je. Mislio sam da je gotovo…

Ovako za Blic priča otac djevojčice T. T. koja je povrijeđena u nesreći koja se dogodila u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je gradski autobus sa linije 45 uletio u dječije igralište.

“Djevojčica je dobro, ide na bolje. Imala je hematom na glavici, ali to je splasnulo. Noga joj je operisana, rečeno nam je da će brže da zaraste rana jer je mala. Kod odraslih treba više vremena za oporavak. Mislim da će se ona izvući”, priča otac djevojčice, a zatim objašnjava šta se dogodilo u trenuku nesreće.

Objavljen simak: Autobusom uletio u dječiji park, mališana sekunde dijelile od smrti

“Ja sam bio tu kada se to dogodilo. Ono što mogu da kažem jeste da on nije kočio, izgledalo je kao da je ubrzavao. Tek na polovini ulice sam shvatio šta će da se dogodi. Vozač je uletio u igralište i udario u nju sa strane. Ona je odletila i pala na zemlju. Dok sam joj prilazio, ona je nepomično ležala. Nisam znao šta joj je. Mislio sam da je gotovo”, priča otac.

Otac djevojčice navodi da mu je u pomoć pritekao komšija koji ga je odmah odvezao u najbližu bolnicu.

“Čovjek koji je bio u blizini me je odvezao do KBC Zemun. Oni su nas odmah dočekali i pružili prvu pomoć. Sve je bilo brzo i efikasno na čemu sam im zahvalan. Potom smo otišli u Urgentni, pa dalje u Tiršovu”, izjavio je otac

(VIDEO) Užasna scena nesreće: Momenat kad je majka potrčala da spasi dijete. Pogledajte kako vozač bježi od roditelja…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79