Potresna ispovijest oca Jovane stradale u jezeru “Želim da saznam istinu šta se tu desilo”

Dan, koji je trebalo da bude lijep i bezbrižan zbog druženja sa godinama nerazdvojnim drugovima i drugaricama, za Jovanu Đorđević (22) iz Kragujevca, završio se tragično.

Život mlade djevojke, koja je tek raširila svoja krila, ugasio se u Gružanskom jezeru 6. maja. Više javno tužilaštvo preduzeće sve mjere da se utvrdi odgovornost svih osoba koje su bila sa njom kad je posljednji put udahnula, saznaje Telegraf.

– Tužilaštvo će preduzeti mjere u pravcu utvrđivanja eventualne odgovornosti osoba koja su bila prisutna tokom samog događaja – rečeno nam je iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Napomenuto je da još nije stigao zapis obdukcije.

Otac Živorad Đorđević, koji je za samo nekoliko minuta izgubio kćerku koju je, kako tvrdi, gajio kao malo vode na dlanu, istakao nam je da ne može da shvati da neko kaže neplivaču da iz čamca pređe na dasku za surfovanje.

– Na javnom tužiocu je da sam procijeni da li su odgovorni svi koji su bili sa Jovanom, a po mom mišljenju jesu. Moj mozak ne može da shvati da su je pustili na dasku bez prsluka. Oni su svi bili nerazdvojni pet, šest godina tako da su svi znali da je neplivač. Ne želim nikog nevinog da optužim ali želim da saznam istinu šta se tu desilo – ispričao je neutješni otac za koga se cijeli svijet srušio onog trenutka kad je izgubio kćerku za koju je živio.

Dodao je da je Jovana prešla na dasku bez ikakvog zaštitnog prsluka i da se to desilo na polovini jezera.

Jovana je gajila posebnu ljubav prema životinjama. Bila je brižna prema napuštenim psima, mačkama…

– Gajila je sve… Zečeve, kornjače… Ljubav prema golubovima je naslijedila od mene. Njena posvećenost je bila nevjerovatna, ponekad sam je prekoravao zbog toga – ispričao je ranije za lokalne medije Jovanin otac.

– Govorio sam joj da je djevojčica, da ne mora sa mnom na golubarske utakmice. Nije me slušala, voljela je ptice. Kad je malo porasla, kad je “uhvatio” pubertet, tražila je da joj donesem omiljenog goluba do sobe, da se ne “blamira” pred drugarima. Imam ptice ali je to izgubilo smisao, kad nema Jovane – kazao je Živorad.

Na Jovanin grob 20. maja je sletio golub.

– Nije hteo da ode. Bio je tu sve vrijeme dok smo bili na grobu mog djeteta… Ne znam, ne znam šta da kažem… – ispričao je Živorad.

Podsjećamo, Jovana je 6. maj provodila sa prijateljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se drug svim snagama trudio da je spasi jer je bila neplivač, bilo je bezuspješno, piše Telegraf.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79