Potresna ispovijest porodice Jurišić za CH: “To životinja ne bi radila šta je uradio on našoj djeci”

Maloljetni Busovljak Ivan Jurišić (2005.) pretučen je u baru Castello u Busovači od strane poslodavcca, odnosno vlasnika kafića. Zadobio je niz ozlijeda, zbog kojih se obratio i u bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Travniku.

Prema neslužbenim informacijama pretukao ga je vlasnik kafića Frano Blažević, kod koga je nesretni mladić radio, piše Crna-Hronika.

Ovo je gazda lokala koji je pretukao svoje maloljetne konobare u Busovači

Kako je potvrđeno iz MUP-a Srenjobosanskog kantona, 18. jula je oko 2.15 sati u PS Busovača prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, osoba inicijala F. B. rođen 1968. godine fizički napao maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu.

“Dana 18. 7. 2022 godine oko 2.15 sati u policijsku stanicu Busovača prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici branitelja Domovine općine Busovača osoba F.B. rođena 1968. godine fizički napala na maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu. Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, kazali su iz MUP-a SBK.

Obitelj tvrdi da se sve želi zataškati, a šalju nam fotografije i nalaz mladića nakon što je prebijen. “Ako može da se objavi molim vas. Dogodilo se u nedjelju navečer u kafe baru KASTELO Busovača. Svi kriju i šute u čaršiji. Vlasnik Frano Blažević je prebio maloljetnika

Obitelj Jurišić govorila je za portal Crna-Hronika.

“Mi smo roditelji maloljetnog djeteta kojeg je Frano Blažević zvani “Dugonja” krvnički pretukao dana 18.7. nedjelja na ponedjeljak u pola 2 noći, a njegovog maloljetnog prijatelja zlostavljao.

To životinja ne bi radila šta je uradio on našoj djeci. Naš je sin pretrpio teške tjelesne povrede, Glave, oka, leđa, vrata, stomaka, cijelog tijela. Te ga je psihički zlostavljao, prijetio, ponižavao. Od tih udaraca ima bolove, ima strah. Svi smo u šoku i strahu. Uzimamo svi tablete za smirenje” – izjavio je otac pretučenog Ivana, Spomenko Jurišić za portal Crna-Hronika.

Ovim putem pozivam nadležne MUP, sud, tužilaštvo nadležne institucije, da zločinca privedu pravdi. To nije prvi slučaj. Bilo je još slučajeva koji ljudi ne smiju prijaviti a ja imam hrabrosti da prijavim tog krvnika koji je moje dijete prislonio uz zid i tukao ga, gdje je krv frcala na sve strane. On ima samo 16. godina. On je još uvijek dječak. Prijatelj je sjedio i nije smio maket. Sve je to morao gledati. Sve se desilo u prostoriji u njegovom uredu.

Zato vas molim, budite uz nas, da to riješimo jednom zauvijek. Da se nikome ne ponovi” – poručili su za kraj članovi porodice Jurišić, Spomenko i Anđelka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

-Pacijent jutros ( 18.7.) oko 1.45 u pratnji obitelji primljen, pretučen od poslodavca, pri čemu ga je udarao rukama i nogama po glavi i cjelom tjelu. Navodno je tražio neki predmet da gi njime udara, ali ga je konobar spriječio. Imao obilno krvarenje iz nosa. Na momente kao da je izgubio svijest. Pri pregledu ima difuznu glavobolju, bol u nosu, vratu, lijevom ramenu, želudcu. Prvi lijevi gornji zub okrnjut, stoji, međuostalim u nalazu neuropsihijatrice dr. Radmile Tuke.

 

“Oba maloljetna mladića su radili kao konobari u njegovom lokalu. Nakon nesporazuma i pogreške koju su mladići priznali pozvani su na razgovor u njegovu kancelariju gdje ih pretukao te im naredio da svu odjeću skinu sa sebe uključujući i donji veš. Nakon što su mladići odbili, gazda ih je pretukao još jednom” – tvrdi izvor našeg portala. Nezvanično saznajemo identitete nemilog događaja. Mladići imaju po 16. godina a vlasnik kafića je od ranije poznat javnosti u Busovači. Povrijeđen je Ivan. J. (16) Gabrijel K. (16) je sve to morao gledari. Pretukao ga je vlasnik kafića je Frano B. od kojeg strahuju porodice mladića da i njima isto neće napraviti. O svemu je obaviještena policijska uprava PU Busovača

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79