Potresna ispovijest: Poručili su mi da će me likvidirati, ako im ne dam novac

Amalia Sakač (88), starica koju su u noći sa subote na nedjelju napali i opljačkali razbojnici u njenoj kući u subotičkom naselju Radanovac, još je u šoku i strahu od torture koju je doživjela.

Baka Amalku, kako je zovu u kraju, živi sama. Kritične noći probudila je galama. Ubrzo je postala žrtva dvojice nasilnika, starih oko 30 godina, te starije žene.

Razbojnici su joj tražili novac, vikali su na nju, udarali je pesnicama, snažno hvatali za ruke, tresli je, prijetili joj smrću…

Poslije svega što je preživjela te noći boji se da bude sama u kući zbog čega je napustila svoju kuću i živi trenutno kod sina.

– Još imam strašne slike pred očima. Bilo ih je troje, dva muškarca i jedna žena. Upali su tako što su razvalili vrata. Zgrabili su me, nisam uspijela ni da se snađem. Tražili su mi novac. Govorila sam im da nemam novca, a oni su vikali da lažem – priča baka Amalka.

Kuća u kojoj se dogodio napad

Na njenom licu, preko oka, vidljiva je velika modrica, a ima ih i po rukama.

– Ni sama ne znam šta mi je sve prolazilo kroz glavu. Ponavljali su da će me likvidirati ako im ne dam novac. Onda su počeli da preturaju po svemu, ali su to radili bijesno. U ormaru su našli torbu u kojoj je bilo 3.000 dinara. To su uzeli i tražili da im dam još – priča vidno uznemirena žena.

Nakon premetačine i još iživljanja nad staricom trojka je napustila njenu kuću.

– Odahnula sam. Uzela malo vazduha, skupila snage i nazvala sina. On je dojurio do mene, a došla je i policija. Mislim da bih prepoznala te ljude koji su me napali. Nadam se da će ih policija pronaći i da više nikada nikome neće učiniti zlo. Mene je strah. Ne može biti svejedno poslije takve situacije – zaključuje baka Amalka za Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79