Potresna poruka borca Armije BiH: Miran i tih čovjek dospio je u poziciju da sam rješava ono što je policija KS davno morala uraditi

Elvir Sejfić (49), koji se tereti za ubistvo Mirze Podbičanina (39) i pokušaj ubistva Sulje Planje, zvanog Suljo Domac (45), jučer je ispitan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je predat Tužilaštvu KS-a, gdje će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga i postupajući tužilac sasluša, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

Potresnu poruku svojim prijateljima napisao je pripadnik Armije BiH (1. motorizovana brigada) kao kratki osvrt na sinoćnju tragediju u Sarajevu.

Meni je žao što moram ovo napisati, ali moram:
Do koje mjere su umišljeni nadri-mafijaši i tik tok revolveraši prijetnja po sigurnost običnog čovjeka u svakodnevnom životu, primjer je obračun koji je sinoć u sred Sarajeva rezultirao smrću jednog i slanjem na hirurgiju drugog učesnika kriminalne grupe.
.
Naime jedan miran i tih čovjek, koji nikad nije bio sklon kriminalnim radnjama, silom prilika, dospio je u poziciju da sam rješava ono što je policija kantona Sarajevo davno morala uraditi po službenoj dužnosti.

-Elvir Sejfić, pripadnik ARBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja Zlatni Ljiljan, izložen maltretiranju i stalnim prijetnjama te ucjenama, od strane kriminalaca, dospio je u stanje kad mi ratnici kažemo da je ‘pukao film i spustile se roletne’. Uzeo je pravdu u svoje ruke te svoje zlostavljače nakon potjere po Sarajevu iskrižao nožem kao zrelu dinju.
Zašto ovo pominjem i pišem:

Ne zato da branim Elvira nego da iskažem moju solidarnost i razumijevanje njegovog slučaja. Ti se moraš braniti kao što se svaki insan mora braniti kad je ugrožen.
Prije dvije noći dobio sam prijetnju, javno, na profilu osobe iz mojih prijatelja koju cijenim i poštujem, gdje mi je nadobudi siledžija u liku nevinog brkete imenom Mustafa, zaprijetio riječima: ‘Iskopat ću ti mezar’..i nastavio morbidnim komentarima.

Dakle, memorisan, skinuta slika prifila i arhiviran.
Helem, želim ovom prilikom ukazati na nešto što je nepoznato izvan kruga Boraca ARBiH koji su realni učesnici borbenih dejstava ARBiH a nisu samo pripadnici na ‘papiru’ nego su prošli vatru i čelik odbrane od genocida nad Bošnjacima: Najgore što možeš sebi učiniti je da nekom od nas zaprijetiš smrću!!! Tog trenutka dobio si protiv sebe mašinu za ubijanje!
Ovo sam napisao i kao upozorenje za sve buduće prijetnje koje postaju svakodnevica na društvenim mrežama,od strane potencijalnih i osvjedočenih siledžija i kriminalaca:
Naravoučenije:

Sine, kad mi zaprijetiš i tako potakneš da branim svoj život, ja to uzimam jako ozbiljno i stavljam na prvo mjesto prioriteta, pa neka ti je na pameti da sam neko ko je već branio tvoj ili tvoje majke, a kad hoćeš da mi iskopaš mezar:
Sjeti se prvo da si smrtan!

Zlo u našem društvu moramo otkloniti institucionalno, za šta smo ginuli misleći da stvaramo sigurnu i prosperitetnu zemlju, a sada treba da vam mi veterani ganjamo kriminalce koji nama prijete i ugrožavaju živote! Da mi moramo reagovati u punom retro-ratnom kapacitetu, a vi nemate pojma šta je to i kakva nemilosrdna sila, pa tako sebe izložiti zatvorskim kaznama koje su po pravilu rezervisane za pomenutu vrstu šljama kojeg treba rješavati!

A mi to umijemo jako dobro, temeljito i kvalitetno!
Ne dovodite nas u tu situaciju…neće biti kako mislite u praznini svoje napuhanosti.
Hvala na pažnji!

Nisam još u fazi pucanja filma, i dobro bi bilo da tako ostane.
Ljutnju mogu kontrolisati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79