Potresne slike iz Albanije: Napaćeni narod još jednu noć pod otvorenim nebom

Novi jak zemljotres pogodio je danas popodne područje u blizini albanske obale, a vlada je proglasila vanredno stanje u područjima Drača i Tirane koja su najteže pogođena ovom prirodnom nesrećom.

Pogledajte kako izgleda Drač poslije zemljotresa

Ovo podrhtavanje tla osjetilo se i u Bosni i Hercegovini.

Broj poginulih u ovoj zemlji raste svakodnevno, a fotorafije i videi koji se pojavljuju na internetu paraju dušu.

Dok se traga za braćom blizancima, majka je od boli za svojom kćerkom preminula. Brojne države i humanitarne organizacije u svijetu pružaju napaćenom narodu u Albaniji pomoć.

Tlo u ovoj zemlji se treslo oko 600 puta, a svakodnevnica građana je postala tuga, plač i prije svega, strah.

Spasioci ne prestaju tragati za ljudima zatrpanim u ruševinama. Više od 650 osoba je povrijeđeno, a 45 spašeno, izjavio je premijer Albanije Edi Rama.

Stanovnici Drača noć su proveli na stadionu zbog straha od novih zemljotresa, a i zbog toga što su im uništeni domovi. Dio boli i njihove borbe donosimo u fotografijama koje pogađaju direktno u srce i dušu, prenosi Hayat.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79