Potresni govor sestre ubijenog Dženana Memića: I danas je kod kuće njegova omiljena torta

Prijatelji i članovi porodice Memić večeras u 19 sati okupili su se u Velikoj aleji kod spomen-obilježja „Ranjeni kamen“, gdje su obilježili 11. avgust, rođendan Dženana Memića, mladića koji je ubijen u februaru 2016. godine.

Prisutnima se obratila i Dženanova sestra Arijana Memić.

– Razmišljali smo jučer o današnjem danu i okupljanju i dok smo dogovarali redoslijed, odlučili smo da ovo bude Dženanov dan kada ćemo se njega prisjećati i govoriti o njemu. Svaki 11. avgust za nas je bio poseban. Mi smo velika porodica i uvijek smo se okupljali u velikom broju. Rođendani su bili nešto posebno, za svaki rođendan Dženan bi dan proveo u porodičnom okruženju a navečer s društvom. Posljednjeg rođendana nije želio nigdje da ide. Posljedni smo proveli s našim prijateljima i to je dan kojeg ćemo se uvijek sjećati jer nas je sve uveseljavao. Ostat to jedna od lijepih uspomena na našeg Dženana – kazala je Arijana.

Arijana je potom, kroz suze kazala:

– Ali kada se desilo njegovo ubistvo, kada je umro, ja sam odlučila da ćemo sve raditi i svaki rođendan obilježavati kao da je s nama. I danas je kod kuće njegova omiljena torta. Nikada nije mogla čitava dočekati goste. On bi se ušunjao u kuhinju i uzeo prvi komad, a kada gosti dođu samo bi se nasmijao. Danas mi smo tu, tu je i Dženanova anđeo torta. Tu ste svi koji ste godinama uz nas. Svi smo tu ali nema našeg Dženana. Od onog trenutka kada je napustio ovaj svijet ja sam pronašla način da mu se obratim, pišem mu ono što mi je na duši u nadi da me čuje – kazala je Arijana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79