Potresni status Adnana Šeraka iz Tuzle: “Ne nasjedajte na laži ove žene. Godinama varaju građane TK”

Tuzlak Adnan Šerak objavio je potresan status na Facebook-u u kojem je objavio svoju ispovijest kako je prevaren od ljudi koji godinama varaju građane Tuzlanskog kantona.

STOP PREVARANTIMA!!!

“Radio sam tad na hirurgiji, po tome se sjećam kad sam prvi put vidio ovu gospođu. Tome ima nekih 10 godina. Zamolila me za novčanu pomoć, jer joj navodno sin boluje od karcinoma i mora ga liječiti u inostranstvu. Da bi sve bilo vjerodostojnije, sa sobom je tada vodila kćerku.

Dao sam joj nešto novca i pitao je koji je karcinom u pitanju.

Pošto je rekla da je u pitanju karcinom debelog crijeva, znam da se isti liječe kod nas, to sam joj i rekao, ali je onda izgovor bio kako nema zdravstveno osiguranje. Pošto znam da kod nas pravo na liječenje imaju i takvi, opet sam insistirao da dođe.

Rekla je da joj niko neće dati uputnicu, a ja na to da ćemo ga i bez uputnice pregledati i da sigurno niko neće odbiti da liječi dijete od karcinoma, da nema ni rodnog lista, a kamoli zdravstveno. Naravno, nikad nije došla. Poslije sam na Facebook-u vidio njenu sliku, gdje su o ovoj vrsti prevare upozorili ljude.

Sljedeći put kad su me zaustavili, rekao sam im da znam da varaju ljude i da ću ih sljedeći put prijaviti policiji, da bih na to dobio prijetnju da će mi skočiti na haubu i da će prijaviti da sam ih udario autom.

Danas sam ih već bar 6 ili 7 put vidio, ovaj put bez kćerke, nakon 3-4 godine prvi put.

Ponovo ista laž. Ovaj put sam odlučio slikati je i ponovo upozoriti sugrađane da ne nasjedaju na laži ove žene. Deset godina žive od varanja građana cijelog TK, onda uđu u auto koje vrijedi bar duplo više od mog i ode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79