Potresno svjedočenje: Ruke sina Duška još uvijek osjećam na ramenu

Na suđenju Daliboru Čamberu, optuženom da je na pumpi “NIS Petrol” u Trnu hicima iz pištolja ubio Duška Savanovića i ranio Aleksu Babića, roditelji žrtve tražili su od Okružnog suda u Banjoj Luci da ubici izrekne najveću moguću kaznu.

U bolnom i potresnom svjedočenju Vesna Savanović je rekla da im je sin ubijen “ni kriv, ni dužan”.

Nerad institucija

– Ruke sina Duška još uvijek osjećam na ramenu. S njim smo ubijeni i suprug i ja i Duškov brat. Zar je moguće da za ovog čovjeka nema zakona – pitala se ožalošćena majka Vesna, zahvaljući se navijačima Borca na podršci i borbi za pravdu i istinu.

Njen suprug Miodrag Savanović pred sudom je rekao da mu sina ništa ne može vratiti, ističući da mu nije jasno otkud nekome pravo da štiti ubicu.

– Ovo što se dogodilo je rezultat nerada institucija koje su pustile zvijer među jaganjce – rekao je Miodrag.

Roditelji kažu da im se sa strane optuženog Čambera niko nije obraćao. Porodici je saučešće u sudnici izjavio Miloš Paleksić, advokat optuženog, što su odbili.

– Ne prihvatam nikakvo žaljenje, ni saučešće – rekla je majka žrtve.

Aleksa Babić u sudnici je ispričao da je kritične noći bio s Duškom Savanovićem i Aleksom Đurđevićem, koji je sjedio u njegovom vozilu i nije učestvovao u tuči.

– Stali smo na pumpu i čim sam izašao iz auta video sam Duška da se tuče s Čamberom. Uletio sam da ga branim i udario sam Čambera šakom u glavu, pa nogom. Na mene je krenuo Milan Đurđević – rekao je Babić.

Kada su sjeli u auto, Čamber im je prišao s pištoljem u ruci.

– Ispalio je hitac u zadnji točak. Pištolj je uperio prema meni. Otvorio sam vrata i ne sjećam se šta sam tada uradio. Znam da me je pogodio u nogu – rekao je Babić.

Aleksa Đurđević posvjedočio je da su na putu od Laktaša prema Banjoj Luci sreli Mercedes C kojim je upravljao Milan Đurđević, koji im je svirao dok ih je obilazio. Vidio je tuču i čuo tri pucnja, ali kaže da zbog straha nije sve gledao. On je potvrdio da je Čamber jedini koji je imao oružje. U sudnici je pušten i snimak tuče i ubistva na kojem se vidi da je Čamber prvi šakom u glavu udario Savanovića. Prvo je pucao u nogu Babiću, a kada ga je Savanović udarcem oborio s poda mu je pucao u leđa.

Svirali jedni drugima

Radnik pumpe ”NIS Petrol” Aleksandar Udovičić prisjetio se da su po dolasku na pumpu iz dva auta svirali jedni drugima i da je to trajala 10 ili 15 sekundi.

– Video sam da se tuku, izašao ispred i upozorio da to ne rade. Vratio sam se unutra i čuo pucanj. Pobjegao sam u kancelariju i pozvao policiju – kaže Udovičić koji je na osnovu tragova krvi ranjenog Babića pronašao u toaletu i ukazao mu prvu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79