Potresno svjedočenje svjedokinje: “Čuli su se vrisak i plač. Govorio je ‘Brate moj’, To je odzvanjalo Alipašini poljem, to je toliko tužno”

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je održano ročište u predmetu “Sava Marinković i drugi” zbog ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine.

Pred sudom je danas svjedočilo troje svjedoka Tužilaštva KS.

Svjedokinja S.B. koja je 26. oktobra 2018. godine pred zoru čula pucnjeve koji su bili smrtonosni za Adisa, a potom i Davora.

Naime, ona svjedočila da je iz svog stana koji se nalazi u neposrednom okruženju mjesta ubistva, čula pucnjeve i vidjela da je pucano iz auta za koji, kako kaže, nije bila sigurna da li je Golf ili Seat piše Klix.

“Crno vozilo je išlo prema policijskom koje se kretalo blago. Čulo se više pucnjeva u dva navrata. Susreli su se crno i policijsko vozilo i tad se opet čula pucnjava. Policijsko vozilo se nije pomjeralo. Čuo se vrisak i kako muškarac govori: ‘J**** ću ti majku’.

Tada sam vidjela muškarca, obučenog u crnom prsluku i dukserici, da prilazi ispružene ruke i puca direktno u policajca vozača. Kao da je bio siguran da su policajci mrtvi. Osoba koja je pucala je šepajući pobjegla prema crkvi, a policijsko vozilo se polako počelo kretati prema Geteovoj ulici i zaustavilo se. Nikakve reakcije iz policijskog auta nije bilo”, svjedoči ona.

Dodaje da je na mjesto ubistva ubrzo stigla policija i brat ubijenog policajca.

“Čuli su se vrisak i plač. Govorio je ‘Brate moj’, To je odzvanjalo Alipašini poljem, to je toliko tužno. I danas imam traume”, svjedoči S. B.

Iskaze su dali i supružnici D. O. i A. O. kojima je u noći između petog i šestog oktobra 2018. ukradeno vozilo Seat Leone, crne boje koje je bilo parkirano na parkingu u Ulici Semira Frašte. Ispričali su da su prijateljima i poznanicima kazali da im je vozilo ukradeno te da traže način kako bi otkupili svoje vozilo.

“D. O. je pozvala svoju prijateljicu iz Istočnog Sarajeva, A. O. da se raspita da li može saznati gdje je auto. Mojoj supruzi se poslije javio čovjek i pitao je da li se mogu naći. Ona je bila na Kongresu pa sam ja otišao u kafić ‘Felini’. Upoznao sam se sa tim momkom, ali sam zaboravio ime. Bio je manji od mene, krupniji, kratko ošišan. Rekao je da na Sokocu ima Seat koji će biti prodat u Crnoj Gori za dvije hiljade eura.

Pitao sam ga da ga ja otkupim, a on je rekao da se poslije nađemo. Došao je za 15 minuta u bijelom autu, mislim da je bio BMW, i rekao da mogu otkupiti auto za četiri hiljade KM. Kada sam ga pitao ima li dokaz da je to vozilo naše, on je rekao da će ostaviti auto na parkingu da ga policija pronađe, a da mi njemu damo pare. Sve nam se to učinilo čudnim te nismo pristali na to”, svjedočio je A. O. na današnjem ročištu.

Sljedeće ročište bit će održano 22. maja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79