Potukli se bivši direktor i sadašnji direktor bolnice! Pacijenti sve to gledali!

Nakon priče koju smo objavili o našem dedi Mehmedu, desio se brutalan verbalni napad bivšeg načelnika općine Sanski Most i sadašnjeg direktora Opće bolnice dr. Mustafe Avdagića, na sugrađanina Mehmeda Beširevića iz sela Modra kod Sanskog Mosta.

Mehmed Beširević mještanin je sela Modra nadomak Sanskog Mosta, radišan je i pošten čovjek koji živi od svog rada. Mehmed je jedan od brojnih Sanjana koji ne podržava lokalnu SDA vlast, čiji je i po najveći eksponent dr. Avdagić.

Zbog njegovog neslaganja sa politikom raseljavanja naših sugrađana, uništavanja sanske privrede i progona svih političkih neistomišljenika, jutros je na zaprepaštenje svih prisutnih napadnut u frizerskom salonu.

Prim.dr. Mustafa Avdagić, višedecenijski je kadar Stranke demokratske akcije (SDA) u Sanskom Mostu i Bosanskoj Krajini.

Od ranih početaka, debija u Općinskom vijeću davne 2000. godine, preko Parlamenta Federacije BiH, Ministarstva zdravstva i socijalne politike USK-a, načelničke pozicije u skoro dva navrata, naš doktor Mustafa, jednostavno je za sebe vezao fotelju i teško se iz nje vadi i nakon 18 godina.

Lagodan život, sjajni honorari uz minimalan učinak i doprinos, istovremeno vršenje po nekoliko pozicija, mora se priznati, snažno su iskušenje za većinu političara u Bosni i Hercegovini.

Direktor Opće bolnice u Sanskom Mostu, Šef odijela Hirurgije, doktor, suvlasnik i partner privatne ordinacije dr. Muminović, vlasnik privatnog ugostiteljskog objekta, zamjenik predsjednika OO SDA Sanski Most Asima Kambera u nekoliko mandata itd., samo su neke od pozicija koje “naš” Muatafa stiže odrađivati.

Dr. Mustafa Avdagić, uskoro bi trebao biti smijenjen sa pozicije direktora Opće bolnice u Sanskom Mostu. Kao razlozi za njegovu smjenu navode se nesavjesan rad, mobing nad zaposlenicima, njihov progon iz Opće bolnice itd.

Današnji napad vrh je ledenog brijega ponašanja i djelovanja kadrova SDA u Sanskom Mostu.

Cijeli slučaj prijavljen je Trećoj policijskoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a o krivičnom postupku koji će uslijediti, redovno ćemo izvještavati sve naše čitaoce.

Pomogao dedi Mehmedu, a doktor pozvao policiju da ga izbace iz bolnice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79