Poturak odgovorio Konakoviću: “Zgrožen sam izjavom o genetskim predispozicijama! Majčinu suzu ti nikad neću halalit. Haram ti bilo”

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, ove sedmice u centru je pažnje. Kazao je da je upotrijebio tu konstrukciju jer zna da u krvi sina Kemala Ademovića „ima dovoljno hrabrosti da se sa ovakvim problemima i pritiscima nosi“.

U međuvremenu je Konaković izmijenio svoj status.

Prvobitno napisanu rečenicu: “I zato je dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića”, Konaković je zamijenio rečenicom: “I zato je dobro da smo odabrali, za tu vrstu borbe, baš jednog od Ademovića”. Ova izjava našla je na brojne osude.

Jedna od njih je i izjava Benjamina Poturka, sina Zlatnog ljiljana, koji je na svom Facebooku napisao:

“Kao sin Zlatnog ljiljana, heroja odbrane Bosne i Hercegovine zgrožen sam izjavama o genetskim predispozicijama. Ne samo ja, nego i moja mama koja je rat završila i činu poručnika i kao ratni vojni invalid 100%. Njenu suzu zbog izjave jednog populiste, diletanta neću nikome halaliti. HARAM TI BILO” – napisao je Benjamin Poturak na svom Facebook profilu.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se na Facebooku pojasnivši svoj status o izboru gradonačelnika Sarajeva u kojem je za gradskog vijećnika Jasmina Ademovića, sina Kemala Ademovića, kazao da je „genetski predodređen“ za bitku u Gradskom vijeću Sarajeva.

– Većina ljudi kaže da je razumjela poruku. Ali normalno, iz kuhinje koja je uznemirena, koja zbog činjenice da gubi vlast, bjesomučno pokušava iz naših zareza i poruka izvuči nešto nelogično i netačno, stiže pokušaj interpretacije da ta genetska predodređenost ima veze sa ovom vrstom genetske predodređenosti kojoj na političkoj sceni svjedočimo. Ta stvar je izvučena iz konteksta, promijenit ću je u svom Facebook statusu da ne bi zbunjivala ove časne, iskrene i poštene ljude koji znaju šta ova naša časna borba znači – naveo je Konaković.

U statusu više nema “genetski predodređen”
Izmijenjen status Elmedina Konakovića
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79