Potvrdio MUP KS: Uhapšena vlasnica rotvajlera koji su brutalno izgrizli ženu u centru Sarajeva

Nakon obavljenog uviđaja, sarajevska policija jučer je u 21:10 sati uhapsila vlasnicu dva rotvajlera koji su brutalno izgrizli prolaznicu.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, Policijska uprava Centar Sarajevo jučer je u 18 sati obaviještena da je u haustoru zgrade u ulici Kulovića dva psa rotvajlera napala i izgrizla lice I. P. iz Sarajeva. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržana na daljem liječenju.

U centru Sarajeva dobermani brutalno izgrizli ženu

– Pomenutog dana u 21:10 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice T.P.L., rođena 1967.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 327. stav 2. KZ F BiH (Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja). O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79