Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića: Hoće li biti izručen?

Na Županijskom sudu u Osijeku potvrđena je drugu Uskokova optužnica protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestorice optuženika, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, ovaj klub oštetili za oko 200 miliona kuna.

Mamiću je određen istražni pritvor i u drugom postupku. To otvara put ka njegovu izručenju iz BiH.

Tužiteljstvo tereti Braću Mamić, Zdravkova sina Marija, Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića, Igora Krote te Nikkyja Arthura Vuksana da su oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna.

Potvrđena je optužnica i određen istražni pritvor za Zdravka Mamića. Imamo pravo na žalbu protiv izuzeća pa ćemo se žaliti. Idemo dalje u borbu – kazala je odvjetnica Ksenija Vržina, Vuksanova braniteljica, te dodala: – Ukinute su privremene mjere na protuzakonito blokiranu imovinu Marija Mamića. Žalili smo se ministru pravosuđa, a žalosno je da smo morali posegnuti za kranjim sredstvom protiv ponašanja sudaca optužnog vijeća. Da to nismo učinili ne bi bile ukinute privremene mjere.
Sven Mišković, zamjenik ravnateljice Uskoka izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je optužnica potvrđena.
– Zadovoljni smo nakon dvije godine borbe. Tražit ćemo Mamićevo izručenje iz BiH sukladno sa sporazumom kojeg je Hrvatska potpisala s tom zemljom. Očekujemo da ćemo ga uskoro vidjeti u Hrvatskoj – kazao je Mišković za Večernji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79