Potvrđena optužnica: Izazvao nesreću u kojoj je poginula žena

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Agića iz Zenice zbog nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Zenici u kojoj je smrtno stradala Naima Šljivić, a četiri osobe su povrijeđene.

Čuli su se užasni vrisci: Ovo je Zeničanin koji je vozio pijan i pod zabranom

Konzumirao alkohol

Prema navodima iz optužnice,  20. oktobra 2019. godine, nakon što je prethodno konzumirao alkohol, Agić je sjeo u BMW krećući  se putem M-17 iz  pravca Zenice ka Doboju  u pripitom stanju.

-Nije držao sigurno odstojanje od vozila Fiat Ducato, koje se kretalo ispred njega. Dolazeći u mjesto Crkvice, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, na šta je pristao, počeo je pretjecati na  punoj liniji – navodi se u optužnici.

Kada se uvjerio da ne može izvršiti pretjecanje zbog kretanja auta iz suprotnog smjera, počeo se vraćati u svoju traku.

Renault u kojem je nastradala Šljivić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Renault u kojem je nastradala ŠljivićFOTO: AVAZ

-Zbog nedržanja potrebnog odstojanja od Fiata, koji se kretao ispred njega, prednjom lijevom stranom auta udario je u Fiat koji je odbačen na suprotnu traku kojom se iz pravca Blatuše kretao Renault Clio – stoji u optužnici.

Potom je Fiat prednjim lijevim krajem udario u zadnju lijevu bočnu stranu Renaulta, koji se odbio u desnu stranu i udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom se ponovo odbio na kolovoz i zaustavio.

– Tom prilikom saputnica u Renaultu zadobila je tjelesne povrede opasne po život, od kojih je preminula tokom transporta u Sarajevo. T teške povrede zadobili si vozač Fiata i njegova saputnica – navodi se u optužnici.

Optuženi Muhamed Agić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Optuženi Muhamed AgićFOTO: FACEBOOK

Zabrana upravljanja ’B’ kategorijom

Tužilaštvo ZDK Agića terete za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a predložena je i mjera zabrane prenosi Avaz.

-Predlažemo da Sud osumnjičenom Agiću izrekne mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B” kategorije, s obzirom na to da postoji opasnost da će ponovo učiniti krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa – stoji  u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79