Potvrđena optužnica Livnjaku koji je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne tvari

Općinski sud u Livnu potvrdio je 30. maja 2019. godine optužnicu Tužilaštva Livanjskog kantona protiv Đ. Š. (40) u Livnu, nastanjenog u Tomislavgradu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Optuženom se stavlja na teret da je u porodičnoj kući u Tomislavgradu neovlašteno držao vojnu pušku M48 i automatsku pušku AP 47 kalašnjikov s okvirom punim municije te 7 okvira za istu pušku i 230 komada razne municije, čija nabavka građanima nije dozvoljena.

Puške i municiju pronašla je policija PU Tomislavgrad prilikom pretresa kuće osumnjičenog, a sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Livno je za 27. juna 2019. godine zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog u navedenom predmetu.

Za ovo djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari predviđena je kazna do tri godine iza rešetaka.

Potvrđivanje optužnice ne znači i da je optuženi i kriv, sve dok mu se pravomoćnom presudom ne utvrdi krivnja prenosi Avaz.

 

Slučaj Šijan: Srećko Trifković dao izjavu tužiocu

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79