Potvrđena optužnica: Migrant svirepo ubio Jasmina Berovića

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Salaha Eddine Dechane državljanina Maroka zbog krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Optužen je da je zajedno sa H. B i J. M. B. 17. novembra 2020. godine, oko 22:30 sati u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadali više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša sa lijeve strane uslijed kojih je i usmrćen.

Navedeno krivično djelo počinili su nakon što nisu usluženi pićem koje su tražili ispred kafića. Terete se i da su još dvojici prijatelja oštećenog nanijeli laku i tešku tjelesnu povredu.

U navedenom predmetu protiv osumnjičenog J. M. B. u toku je postupak izručenja Bosni i Hercegovini dok je za osumnjičenim H. B. koji je nedostupan organima gonjenja raspisana potjernica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79