Potvrđena optužnica protiv Ajle Sadiković: Na Ciglanama upucala bivšeg

 

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ajle Sadiković, vojnika prve klase Oružanih snaga BiH, koja se tereti da je 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane ranila supruga Denisa, potvrdio nam je njen branilac, advokat Izet Baždarević.

– Ona je negirala krivicu za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakše povrede. Za narednu sedmicu zakazan je početak suđenja u Općinskom sudu u Sarajevu – pojasnio nam je advokat Baždarević.

Kako smo već pisali, bračni par imao je već duže vrijeme probleme u braku te je pokrenuta brakorazvodna parnica. Kobnog dana susreli su se na Merhemića trgu u naselju Ciglane, piše Avaz.

Ajla je ranije ispričala da ju je suprug maltretirao. Kritičnog dana, Denis je u jednom momentu, prema njenim riječima, zamahnuo desnom rukom prema leđima.

Isprepadana, pomislila je da njen suprug ima vatreno oružje za pojasom. U strahu je izvukla svoje i ispalila hitac.

Policajac u civilu, koji se zadesio na mjestu događaja, razoružao ju je i pozvao policijsku patrolu. Utvrđeno je da je Denis Sadiković zadobio lakšu povredu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79