Potvrđena optužnica protiv firme iz Prijedora zbog utaje poreza u iznosu od 46.562,00 KM

Sud Bosne i Hercegovine je djelimično potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv optuženih Rajka Došenovića i pravnog lica Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge “MR PROMET” d.o.o. Prijedor zbog krivičnog djela poreska utaja ili prevara.

U optužnici je navedeno da je optuženo pravno lice Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge “MP PROMET” d.o.o. Prijedor raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u ukupnom iznosu od 46.562,00 KM.

Optužnica je potvrđena u odnosu na pravno lice Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge “MR PROMET” d.o.o. Prijedor dok je odbijena u odnosu na optuženog Rajka Došenovića.

Sud Bosne i Hercegovine je rješenjem od 24.3.2021.g. (koje je postalo pravosnažno 26.3.2021. godine) djelimično potvrdio uređenu optužnicu Tužilaštva BiH od 17.3.2021. godine, podignutu protiv optuženih Rajka Došenovića i pravnog lica Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge „MR PROMET“ d.o.o. Prijedor zbog produženog krivičnog djela porezna utaja ili prevara iz člana 210. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi sa članom 54. i 124. KZ BiH.

Optužnica je potvrđena u odnosu na pravno lice Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge „MR PROMET“ d.o.o. Prijedor dok je odbijena u odnosu na optuženog Rajka Došenovića.

U optužnici se navodi da je optuženo pravno lice Društvo za proizvodnju, trgovinu, transport i usluge „MP PROMET“ d.o.o. Prijedor raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi u ukupnom iznosu od 46.562,00 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79